Je kunt ons bellen of mailen om langs te komen op ons kantoor in Amsterdam of Haarlem. Tijdens een kennismakingsgesprek kun je aangeven waar je hulp bij nodig hebt. Onze hulp is gratis en we gaan zorgvuldig om met je privacy.

    

Hulpverlening

Wanneer je besluit dat je hulp wilt ontvangen van Scharlaken Koord houd je contact met een van onze maatschappelijk werkers. Zij helpt je onder andere bij praktische, juridische en financiële zaken. Als je bij voorbeeld schulden hebt, of je hebt problemen met je ziektekostenverzekering, kun je dat met haar bespreken. Als je ander werk zoekt wordt met je meegekeken hoe je dat het beste kunt aanpakken. Ook geeft ze je persoonlijke begeleiding en biedt ze een luisterend oor. 

Second Step

Als je graag werkervaring op wilt doen, dan is onze tweedehands kledingwinkel- en atelier Second Step misschien iets voor jou. Second Step is een veilige plek om elkaar te ontmoeten, te leren en ervaringen uit te wisselen. te leren en bezig te zijn. Tijdens onze workshops leer je onder andere een CV te schrijven, omgaan met geld, het stellen van grenzen en zijn er creatieve workshops.

"Ik kijk de hele week uit naar de dinsdag bij Second Step. De warmte daar doet me zo goed!"

Maatjes

Voor cliënten die meer sociale contacten willen, hebben we ons maatjesproject. Je wordt gekoppeld aan een vrijwilliger (‘maatje’) om samen leuke dingen te doen, iets te ondernemen, een cursus te doen, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt.

 

Fatima 

 verhaal-petra

'Ik raakte uitgeput'